Σημαιοστολισμός για τον Εορτασμό της Εθνικής Αντίστασης

Σημαιοστολισμός για τον Εορτασμό της Εθνικής Αντίστασης

Δημοσιεύτηκε η υπ' Αρ. Πρωτ.: 85919 - 22.11.2021 Απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, σχετικά με το σημαιοστολισμό για τον εορτασμό της επετείου της Εθνικής Αντίστασης, με την οποία ορίζεται πως κατά το φετινό εορτασμό θα πραγματοποιηθεί φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 28ης Νοεμβρίου 2021.

Κατόπιν της ανωτέρω Απόφασης, εκδόθηκε το υπ' Αρ. Πρωτ.: 85926 - 22.11.2021 Έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, απόσπασμα του οποίου παρατίθεται ως κατωτέρω:
' Ο φετινός εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης, καθώς και ο εορτασμός της μάχης του Γοργοποτάμου θα γίνει την Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021, το δε πρόγραμμα του εορτασμού πρέπει να περιλαμβάνει:
α. Γενικό σημαιοστολισμό σε ολόκληρη την επικράτεια από την ογδόη πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ήλιου, την ημέρα της εορτής.
β. Τέλεση δοξολογίας και κατάθεση στεφάνων στις έδρες των Περιφερειών και των Περιφερειακών Ενοτήτων και ομιλία ενός εκπροσώπου των τοπικών αντιστασιακών οργανώσεων στο χώρο της κατάθεσης στεφάνων. Στην πόλη της Θεσσαλονίκης, η κατάθεση θα γίνει από τον Υφυπουργό Εσωτερικών (Τομέα Μακεδονίας - Θράκης).
γ. Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών από τη δύση του ηλίου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης της εορτής.

Επισημαίνεται ότι, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι εορταστικές εκδηλώσεις, θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας.'