Επισημάνσεις ΥΠΕΣ για τον ορθό σημαιοστολισμό δημόσιων και δημοτικών κτιρίων ενόψει του εορτασμού της 25ης Μαρτίου

Επισημάνσεις ΥΠΕΣ για τον ορθό σημαιοστολισμό δημόσιων και δημοτικών κτιρίων ενόψει του εορτασμού της 25ης Μαρτίου

Σε Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών, επισημάνσεις σχετικά με τον ορθό σημαιοστολισμό των δημόσιων και δημοτικών κτιρίων, ενόψει του εορτασμού  της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου.

Παρατίθεται ως κατωτέρω σχετικό απόσπασμα:
'Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, με αφορμή τον επικείμενο εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου, απέστειλε οδηγία προς όλους τους δημόσιους και δημοτικούς φορείς με την οποία επισημαίνει την ανάγκη να τηρηθούν στο ακέραιο οι υποχρεώσεις που αφορούν την κατάσταση της αναρτώμενης Εθνικής Σημαίας τόσο στα δημόσια και δημοτικά κτήρια όσο και στις ιδιωτικές επιχειρήσεις και οικίες.

Στο πλαίσιο αυτό υπενθυμίζονται τα όσα απορρέουν από τις διατάξεις του νόμου 851/1978 και σύμφωνα με τον οποίον προβλέπεται ότι:

  • Οι αναρτώμενες Σημαίες θα πρέπει να είναι κατασκευασμένες με κατάλληλο ύφασμα ανεξίτηλου χρώματος και να διατηρούνται σε καλή κατάσταση.
  • Για Σημαίες που έχουν φθαρεί, αποχρωματιστεί ή κατασκευαστεί με λάθος αποτύπωση επιβάλλεται η αντικατάστασή τους και σαφώς δεν επιτρέπεται η ανάρτηση τους.
  • Η αναρτώμενη Σημαία θα πρέπει να αντικαθίσταται σε τακτικά χρονικά διαστήματα ώστε να αποτρέπεται η οποιαδήποτε φθορά που μπορεί να υποστεί.
  • Οι Σημαίες που αντικαθίστανται δεν απορρίπτονται στα άχρηστα αλλά καταστρέφονται με κάθε δέοντα τρόπο.'