Καθορισμός Εθνικού Μορφότυπου Ηλεκτρονικού Τιμολογίου στο πλαίσιο των Δημοσίων Συμβάσεων

Καθορισμός Εθνικού Μορφότυπου Ηλεκτρονικού Τιμολογίου στο πλαίσιο των Δημοσίων Συμβάσεων

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ (Β' 2338) ΚΥΑ, με την οποία καθορίζεται ο Εθνικός Μορφότυπος του Ηλεκτρονικού Τιμολογίου στο πλαίσιο των Δημοσίων Συμβάσεων.

Με τον Εθνικό Μορφότυπο ορίζονται τα πεδία και οι ομάδες πεδίων που πρέπει να αναφέρονται στο Ηλεκτρονικό Τιμολόγιο στο πλαίσιο των δημοσίων συμβάσεων, για τη διασφάλιση της διαλειτουργικότητας, λαμβάνοντας υπόψη και το υπάρχον εθνικό, νομικό και
επιχειρησιακό κανονιστικό πλαίσιο.
Όλα τα υποχρεωτικά προς συμπλήρωση πεδία του ευρωπαϊκού προτύπου έκδοσης ηλεκτρονικών τιμολογίων, είναι υποχρεωτικά και στον Εθνικό Μορφότυπο Ηλεκτρονικού Τιμολογίου. Ο τύπος των πεδίων του Εθνικού Μορφότυπου είναι ίδιος με τον τύπο των αντίστοιχων πεδίων του ευρωπαϊκού πρότυπου έκδοσης ηλεκτρονικών τιμολογίων.
Ως επίσημος ιστότοπος για την ανάρτηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες των απαραίτητων στοιχείων για την ορθή συμπλήρωση των πεδίων του Εθνικού Μορφότυπου Ηλεκτρονικού Τιμολογίου, ορίζεται ο ιστότοπος της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ.) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Ο συγκεκριμένος ιστότοπος δύναται να διαλειτουργεί με το Μητρώο Αναθετουσών Αρχών και Αναθετόντων Φορέων που τηρείται στην Εθνική Βάση Δεδομένων Δημοσίων Συμβάσεων της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων.

Στην εν λόγω ΚΥΑ, παρατίθενται με «*»τα υποχρεωτικά πεδία που συμπληρώνονται για την ορθή δρομολόγηση και διαχείριση των τιμολογίων στα πληροφοριακά συστήματα του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Από την έναρξη ισχύος της παρούσας και το αργότερο μέχρι 30.09.2021,
οι Αναθέτουσες Αρχές/Αναθέτοντες Φορείς οφείλουν να προβούν στις απαραίτητες προσαρμογές των οικείων πληροφοριακών τους συστημάτων. Μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες προσαρμογές και σε κάθε περίπτωση το αργότερο μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία οι Αναθέτουσες Αρχές/Αναθέτοντες Φορείς δύναται να χρησιμοποιούν την Εφαρμογή Διάθεσης Ηλεκτρονικών Τιμολογίων (ΕΔΗΤ) της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ).
Οι αναθέτουσες αρχές και οι αναθέτοντες φορείς παραλαμβάνουν τα ηλεκτρονικά τιμολόγια που εκδίδονται μετά την δημοσίευση της παρούσας από αναδόχους ανεξαρτήτως του χρόνου έναρξης της διαδικασίας σύναψης σύμβασης κατά τα οριζόμενα στα άρθρα 61 και 290 του ν. 4412/2016 αντιστοίχως.



Καθορισμός Εθνικού Μορφότυπου Ηλεκτρονικού Τιμολογίου στο πλαίσιο των Δημοσίων Συμβάσεων

Με ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ καθορίζεται ο Εθνικός Μορφότυπος Ηλεκτρονικού Τιμολογίου καθώς και το περιεχόμενο και η μορφή του, στο πλαίσιο των δημοσίων συμβάσεων.

Διαβάστε περισσότερα